Ga naar de inhoud

Over ons

PERMACOL B.V. Industrial Adhesives is sinds 1974 actief in vele sectoren op het gebied van industrieel lijmgebruik. Wij bieden een uitgebreid kleefstoffenprogramma voor het lijmen van metalen, kunststoffen, keramiek, glas en rubber. Ter ondersteuning hiervan geven wij uitgebreide adviezen met betrekking tot lijmproblemen, verstrekken lijmvoorschriften en voeren testen uit in ons applicatie-laboratorium.

PERMACOL B.V. RESEARCH, vooraan in High-Tech lijmen. De jarenlange ervaring in de industriële lijmtechniek (uithardingssystemen, hechtingsmogelijkheden, oppervlakte behandeling, rheologisch gedrag en doseertechnieken) is de basis voor het succes van onze high-tech lijmen. De ontwikkeling en begeleiding is in eigen handen. In onze laboratoria worden met behulp van geavanceerde meetapparatuur o.a. de viscositeit, uithardingstijd, elektrische geleiding en treksterkte onderzocht. Door vergaande specialisatie zijn wij in staat steeds nieuwe, hoogwaardige lijmen te ontwikkelen.

Contact opnemen ?

Laatste nieuws

Ontwikkelingen lijmen en toepassingen

De lijmsector is volop in beweging, duurzaamheid en circulariteit zijn daarin sleutelwoorden. Permacol zet zich in om verspilling tegen te gaan door bijvoorbeeld verpakking te verminderen en alternatieven te gebruiken. Maar ook om lijmen effectief en op maat te leveren.

Maar ook de samenstelling van lijmen heeft aandacht; zo ontwikkelen we lijmen met vermindering van gevaarlabels en oplosmiddelen. Tevens kijken we naar het einde van de Life Cycle; hoe te demonteren, of (biologische) afbreekbaarheid. Dus losmaakbare lijmen.

 

Naar onze producten

Wist u dat ...

Permacol B.V. zet in op milieuvriendelijke en duurzame producten