Ga naar de inhoud

SMD lijmen

  • Geschikt voor elektronica
  • Hoge natte kleefkracht
  • Snelle uitharding

SMD-lijmen (lijmen voor Surface Mount Devices) zijn 1 component producten welke via doseren of sjablonen op printplaten (PCB’s) aangebracht worden. Na aanbrengen van de dots lijm kunnen elektronische componenten geplaatst worden en de lijm bij verhoogde temperatuur uitgehard.

Het verlijmen van de elektronische componenten kan 2 doelen hebben;
- De componenten op de plaats houden tijdens het reflow soldeer proces.
- Mechanische versterking van het component op de PCB, voorkomen van belasting op de soldeerverbindingen.

Tijdens het geautomatiseerde proces zijn de lijmeigenschappen zoals viscositeit, vloeigedrag, benatting van het component en (natte) kleefkracht belangrijke eigenschappen. Deze eigenschappen zijn meetbaar en hiermee zijn toepassingsgericht de producten ontwikkeld. De temperatuur heeft tijdens het aanbrengen van lijm, en plaatsen van de elektronische componenten een grote invloed.

De keuze voor het meest geschikte product hangt af van de afmeting/type componenten, toepassing (doseren/stencil printing), uitharding, en toepassingsomgeving.

Permacol heeft met de SMD-lijmserie 2040 een product welke voldoet aan de REACH, RohS, en zonder CMR labels. De Permacol 2040-serie trekt geen draden, heeft hoge natte kleefkracht na plaatsing van component,  een breed temperatuur werkgebied, en na uitharding een goede weerstand tegen schokken en trillingen, met een hoge shear strength.

terug naar overzicht
SMD+printplaatje Close
SMD Verpakking Staand
De Specialisten

Vragen over deze toepassing?

Vraag het aan onze specialisten!

0318 640740

adhesives@permacol.nl